Stříbrná polévka

23. června 2010 v 7:18 | David Vaníček |  Zoooom
polévka
Normální člověk má možnost ochutnat takové unikáty jen opravdu párkrát za život. Díky mojí kamarádce, která se čerstvě stala bakalářkou, a tak jsme to oslavili dobrým jídlem, jsem ochutnal degustační menu v jedné ze špičkových restaurací v Praze. Součástí  toho "festivalu" chuti byla i Studená polévka z chřestu a bílé kopřivy s metalickým pošírovaným bio vejcem... Vidíte ji na fotce...

Vypadá trochu brčálovitě, ale chutná skvěle. Byli jsme trochu rozpačití z toho "alobalu" a když nám číšník ještě řekl "je to zdravé, dobré a jí se to všechno", nedalo nám to, abychom se nezeptali, jestli se jí i "ten alobal"... Jí. Není to alobal, ale velmi tenký plátek stříbra. Snědli jsme ho, výraznou chuť neměl... Ale odcházet z restaurace s pocitem, že jste se zevnitř postříbřili, to je, uznejte, vyjímečný zážitek :-) Tak. Jdu si dát do kantýny kuřecí vývar :-)

Chcete také blog jako David Vaníček? Založte si jej zdarma zde!
 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 david-r92 david-r92 | Web | 23. června 2010 v 16:15 | Reagovat

Ty vogo drsné, prostě furt je to pro mě alobal, i když je to něco jiného :-D Určitě bych to taky chtěl zkusit :-)

2 Halfdann Halfdann | Web | 24. června 2010 v 18:04 | Reagovat

Teda to Vám závidím.Zážitek to musel být opravdu velký. Já asi takovou možnost mít nebudu. Sice sem viděl spoustu rautů a různých přehlídek vaření na vysoké úrovni, ale tohle opravdu nikde neměli :).

3 P.e.t.r.a P.e.t.r.a | 24. června 2010 v 19:47 | Reagovat

Takže kuřecí vývar je lepší než specialita se stříbrem? Ani mě to nepřekvapuje :D Klasická jídla nikdy nezklamou :)

4 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 26. června 2010 v 11:18 | Reagovat

Po bílé kopřivě ve stříbře mívám kopřiffku.

5 Lit Lit | Web | 26. června 2010 v 20:35 | Reagovat

Já osobně nejsem na gurmánské experimenty. Jsem velmi vybíravá a navíc velmi konzervativní (alespoň v této oblasti:o))
Přesto někdy není nad zajímavý zážitek, se kterým se člověk může pochlubit svým známým. A stříbrný plátek za to rozhodně stojí.

6 ratuska ratuska | Web | 28. června 2010 v 5:57 | Reagovat

Vypadá to podezřele, ale Rákosníček by měl jistě radost :-).

7 Infantility* Infantility* | Web | 14. července 2010 v 18:22 | Reagovat

Vypadá to, že pod alobalem je "překvápko" co uplavalo ze stoky, ale hlavně že byl dobrý pocit vnitřního postříbření :)

8 milan milan | 8. srpna 2010 v 21:51 | Reagovat

zdarec ,, asi je dobra,,, ale to nic ja jedl  super jidlo vepřove žaludky s bramorem   moc dobre,,,, :-)  :-)

9 Angel Darkwood Angel Darkwood | Web | 18. září 2010 v 19:51 | Reagovat

Polévky nemám obecně ráda a do téhle bych už vůbec nešla=D

10 Lady December Lady December | Web | 26. září 2010 v 10:31 | Reagovat

Kdyby mi tohle přinesli na stůl tak bych asi taky koukala...:)

11 alenka15987788 alenka15987788 | Web | 20. října 2010 v 17:14 | Reagovat

Dobréé ^^

12 alenka15987788 alenka15987788 | Web | 25. listopadu 2010 v 15:31 | Reagovat

G.O.D. - moc fajn

13 alenka15987788 alenka15987788 | Web | 29. listopadu 2010 v 15:22 | Reagovat

JÁ se nudím :D

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama